Busenkla pitabröd till picknicken

Busenkelt att baka sina egna pitabröd till picknicken!

Bakning är alltid roligt tycker jag då det är så lätt att få något gott och mättande utifrån några få ingredienser som du rör ihop. Alltid lika magiskt att se vad som kommer ur ugnen! Pitabröd är perfekt att ha i frysen och dra fram vid behov av en snabb måltid. Fyll dem med t ex linsgryta eller rivna morötter blandat med fetaost. Proppa dem fulla med en sallad på groddar, fetaost, äpplen och lök. Mums filibabba och som sagt perfekt att ha med sig på utflykten till badstranden eller fisketuren eller vad det nu är ni hittar på i sommar 🙂

Pitabröd, 15-20 st

50 g jäst

8 dl vatten

1 msk rapsolja (sverige)

2 l eko vetemjöl

1. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och blanda i olja och salt.

2. Tillsätt mjöl, lite i taget med du arbetar degen smidig. Arbeta gärna degen ca 5 min.

3. Låt degen jäsa i 30 min.

4. KNÅDA INTE! Ta bara upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle.

5. Dela i ca 15-20 bitar och forma dem försiktigt till centimetertjocka runda bröd.

6. Låt jäsa på plåt under bakduk i ytterligare 20 min.

7. Vänd på bröden och grädda i mitten av ugnen på 275 grader i 7 min.

8. Låt svalna på galler under bakduk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.