Libanesiskt möter grekiskt… Typ.

Halloumi, tomater, rödlök, tzatziki, persilja, moghrabiah (kan också kallas moghrabieh) blir tillsammans en supergod vegomåltid. Lite libanesiskt och grekiskt eller kanske nordafrikanskt eller kanske man kan kalla det arabiskt?? Definitivt medelhavsmat i alla fall.

Moghrabiah är stor couscous som går att köpa i de flesta affärer. Smakar ungefär som små kulor av pasta. Ett kul alternativ till den vanliga couscousen eller bulgur.

Jag fräste moghrabiahn i lite smör, malen spiskummin, malen koriander och chilipulver. Häll sedan över buljong och låt det koka in. Tillsätt mer vatten om moghrabiahn inte är mjuk och låt vattnet åter koka in. Ha lite uppsikt och rör om då och då. Tar ca 25 min att koka.

Halloumifräs, 2-3 port

1 pkt halloumi

1 stor röd lök

3 tomater

1 stort knippe persilja

rapsolja

1. Skär halloumi i små bitar. Skala och hacka lök. Skär tomaterna i tärningar.

2. Fräs halloumi och lök i olja. Tillsätt tomaterna efter 2 minuter.

3. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med moghrabiah, tzatziki och en bit lantbröd.



 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.