Ta till vara: Moghrabiahsallad

På resterna av moghrabiahn från igår blev det en superenkel sallad. Inte mycket ork finns för att stå vid spisen i den här hettan så jag slängde ner lite kikärter, rödlök och strimlade soltorkade tomater. Toppade med koriander från trädgården och en klick tzatziki och voilà! En måltid utan någon ansträngning överhuvudtaget.

Idag är det förresten vilodag. Pga min oförmåga att ta det lugnt i denna värmechock så har kroppen sagt till. TA DET LUGNT! skriker den. Så, nu tar jag tillfället i akt att påbörja min sommarläsning.

Pga sambons nyfunna vegetarianism och etiska kval beställdes den nyutgivna "Äta Djur" av Jonathan Safran Foer. Fantastiskt intressant bok! En amerikan som i samband med sin sons födelse började fundera på vars egentligen köttet på tallriken kom ifrån. Vad var det hans son skulle äta? Det är alltså inte en bok av en redan frälst utan av en man med funderingar. Sådant är kul för man får en helhetsbild. Och vilken helhetsbild sen. Även om förhållandena är amerikanska så går det inte att avfärda vilka hemskheter som pågår i köttindustrin. Empati fungerar väl internationellt också?

En man som verkligen är frälst på sig själv är ju Micheal Pollan. Jag tror att hans budskap i "Till Matens Försvar" egentligen är väldigt kloka men jag har svårt för boken. Det har tagit mig ett år att komma halvvägs. Kanske är det en dålig översättning men hans skrivsätt är lite för mycket av en journalist som livnär sig på stora rubriker och skrämseltaktik. Jaja, ska hur som helst plöja igenom de sista sidorna i sommar. Först då kan jag ge en verklig kritik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.