Tomatrisotto med röda linser
Har blivit lite loco i risotto känns det som. Blev bjuden på en så fantastiskt god och fräsch citronrisotto häromdagen att jag bara var tvungen att fortsätta på det spåret. En riktig vegetarisk festmåltid blev det i alla fall.
I receptet stod det att risotton kunde serveras med en bit grillat kött. Jag tycker dock att vi svenskar skulle kunna lugna oss med köttet på grillen i sommar och testa lite vegetariska alternativ. Varför inte grillspett med champinjoner, zucchini och röd lök? Bara ett förslag!
Jag köpte en konservburk med körbärstomater i tomatjuice till det här receptet men det går ju lika bra att köpa färska tomater och tomatjuice var för sig. Det går även att använda hackad koriander istället för timjan.
Tomatrisotto med röda linser, 4 port
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
200 g körbärstomater
2 dl arborioris
1 dl röda linser
ev. 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 dl tomatjuice
1 grönsaksbuljongtärning
ca 4 dl vatten
1 dl parmesan
1 dl grädde
svartpeppar
timjan
fetaost
1. Skala och finhacka lökarna. Dela tomaterna i halvor.
2. Fräs lök, tomater, ris och linser i smör i en kastrull.
3. Tillsätt vin, tomatjuice och buljong. Sänk värmen.
4. Låt sjuda medan du ständigt rör om i kastrullen.
5. Späd då och då med vattnet tills det har gått ca 20 min.
6. Tillsätt grädde och parmesan. Smaka av med svartpeppar och timjan.
7. Servera med smulad fetaost och en krispig sallad.
Senaste kommentarerna