Svensk potatissallad med marinerade sommarprimörer och ärtpesto
Halva jobbet för en kock är ju att komma på tjusiga namn på de rätter denne tillagar. Så istället för en "jag slängde i det jag hade hemma"-sallad så blev detta en svensk potatissallad med marinerade sommarprimörer och ärtpesto. Ja ni förstår tanken. Men detta är enkel matlagning när den är som bäst.
Jag använde faktiskt kryper till denna sallad. På svenska: det är gott med mandelpotatis också! Västerbottensodlad såklart!
Potatisallad, 4 port
ca 6-7 st kokta potatisar
3 dl gräddfil
salt och peppar
Marinerade sommarprimörer
2 små morötter
6-7 st rädisor
1/2 dl hackad gräslök
3 msk rapsolja
1 pressad citron
salt och peppar
Ärtpesto
2 dl frysta gröna ärtor
1/2 dl riven parmesan
salt och peppar
1. Skiva de kokta potatisarna och blanda ihop med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2. Skölj grönsakerna och skiva tunt. Blanda ner i en marinad av hackad gräslök, rapsolja, pressad citron, salt och peppar. Låt stå och dra ca en halvtimme.
3. Salta och häll över kokande vatten på de frysta ärtorna. Häll så att de täcks helt. Låt stå ca 5 min. Mixa ärtorna och riv ner parmesan. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg över de marinerade grönsakerna på potatisalladen och klicka ärtpesto på toppen.
Senaste kommentarerna