Vandraren

Ni får förlåta om det inte har blivit särskilt mycket matinspiration här på sistone. Matlagningen har nämligen bestått utav pulversoppor, ÖB pastasåser, röda linser, makrill i tomatsås och knäckebröd.

Allt smakar dock gott ute i naturen efter en ansträngande vandring genom skog, berg och dalar. Vi vandrade en led i Höga kusten och landskapet var därefter. Packningen skulle vara lätt och allt tillagades på trangiaköket. Mycket sol och bad. Mycket mygg och bräms.

Till dietiststudentens stora förtjusning fanns det dessutom mycket C-vitamin och antioxidanter att tillgå i form av blåbär och smultron. En lite tår i ögat fick jag däremot när vi mitt ute i ingenstanns hamnade i ett hav av hjortron. Alla omogna… Attans vad jag vill åt det där norrländska guldet!

Men jag fann lite tröst väl hemma i min lilla köksträdgård som har blvit övervuxen och redo att skördas. Nu ska jag sova i min sköna säng. Älskar hur fantastiskt tacksam man blir för de vardagliga bekvämligheterna så här efter en ordentlig naturupplevelse!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.