Snacka om närproducerat

Igårkväll låg molnen tunga över bostadsområdet.

Åskskurar och strömavbrott innebar levande ljus och läsning av kokböcker hemma hos oss. Riktigt trevligt. I skymningen tog jag lite bilder på dagens skörd. Blåbär hämtade från skogen i närheten, zucchinis från köksträdgården och en tur till affären fyllde skåpen. Jag tycker det är himla roligt att matens ursprung blir så nyanserad på det här viset.

Förresten, till helgen startar Bondens egen marknad här i Umeå. Då har alla chansen att få tag på närproducerat varje lördag, 7 veckor i rad. Det finns västerbottniska grönsaker, bröd, svamp, bär, kött och fisk mm att få tag i. Läs mer här. På deras hemsida kan du läsa mer om vilka producenter som kommer samt på vilka fler orter denna marknad finns.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. NinaS.

    Anna, har jag berättat att jag fått en zucchiniplanta? Den har två utslagna blommor och ca 9st knoppar. Hoppas, hoppas att det blir några zucchini innan hösten 😛

  2. emma

    Åh, jag som har längtat så efter bondens marknad!

    Sv: Ja, det var väldigt trevligt på Nolia! Föreläsningen om Raw food var väl inte så intressant, hon berättade som bara vad det var för något, sa ungefär samma sak på dom två olika som jag var på, och sedan mixade hon ihop en smoothie och en chokladbollsblandning som man fick smaka av. Det är i alla fall roligt att det är mycket mat och hälsa på mässan 🙂

  3. Anna Vrede

    Svar till NinaS. (2011-08-09 17:30)
    Coolt! Ja hoppas, hoppas! Har ni den på balkongen i ett soligt läge så borde de ju inte vara omöjligt 🙂 Men nu kan du ju definitivt utnyttja de där blommorna till någe gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.