Portobelloburgare

Sol och friska höstvindar idag.

Det var en fröjd att cykla till universitetet och det ska bli ännu bättre. Ikväll ska jag och vovven nämligen ut på en liten löptur. Finns inget bättre sätt att stressa av från det hektiska examensarbetet.

En annan rolig sak jag såg idag var att Hildas hem har skrivit om den här bloggen. Trevligt att det blir allt fler och fler som hittar hit! Kolla in Sofias blogg förresten, det är där brukar jag finna min pysselinspiration.

Nu till dagens höjdpunkt. Åt en supergod burgare på portobellosvamp till lunch idag. Matigt, "köttigt", saftigt och helt vegetariskt. Och int blev det dyrt heller, ca 3 kr svampen. Prova gärna att stoppa svampen i en sallad också.


Portobelloburgare

1-2 portobellosvampar/ portion

rapsolja

flingsalt

svartpeppar

1-2 klyftor vitlök (beroende på hur många du steker)

stort knippe finhackad persilja

1. Stek svamparna hela i rapolja och pressad vitlök. Salta och peppra ordentligt.

2. Vänd ner persiljan i stekpannan med svamparna.

3. Servera med vad du vill! Jag åt burgarna med bladspenat, lök och soltorkade tomater i ett fullkornsbröd.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.