Glutenfria chiliplättar med morotstzatziki
Frisk och pigg? Nja inte direkt, egentligen helt och hållet slutkörd. Efter att ha lagat mat blir det att vila resten av dagen. Men matlagningen är viktigare för mig än jag trodde. Det är det som ger livsglädje och tillsammans med träning så håller man sig glad och lycklig. Mer behövs inte. Tur att man är en rätt så enkel figur haha. En figur som dock behöver ta det lugnt ett tag men jag ska försöka komma med lite fler inlägg och lite mer matinspiration framöver.
Dagens lunch blev glutenfria plättar. Helt enkelt eftersom jag har en del glutenfria mjöler kvar efter skoluppgifterna i celiaki. Men dessa går hur enkelt som helst att göra på vanligt mjöl eller varför inte bovetemjöl? Så blir det små blinier 🙂 Med fördel kan du använda salladslök istället för purjolök och tillsätta 1 msk sesamfrön. Jag älskar morotstzatzikin med kombon vitlök och citron. Enkelt men genialt.
Glutenfria Chiliplättar
100 g mjöl (glutenfritt)
1 ägg
150 ml sojadryck
1 finhackad urkärnad röd chili
5 cm strimlad purjolök
1 tsk koriander
1 tsk salt
1. Vispa mjöl, ägg och sojadryck.
2. Rör ner chili, lök, koriander, och salt.
3. Ställ svalt medan du gör tzatzikin. Stek sedan i lite olja.
Morotstzatziki
1 stor riven morot
150 ml turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
rivet citronskal
salt och peppar
1. blanda ihop riven morot, yoghurt och vitlök ordentligt. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
Senaste kommentarerna