Vegetariskt julbord del 5 – Rödkålssallad
Härligt fräsch och färgsprakande!
Om kål någonsin har haft ett dåligt rykte så upphävs det genast med denna sallad.
Juliga smaker och krispighet gör den perfekt på julbordet.
Rödkålssallad med apelsin och valnötter, 6 port
1/4 rödkålshuvud
4 st apelsiner
100 g valnötter
1 dl hackad bladpersilja
150 g torkade tranbär
Dressing:
1 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
0,25 dl äppelcidervinäger
1 krossad vitlöksklyfta
salt och peppar
råströsocker
1. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Skär bort skalet på apelsinerna och dela dem i bitar. Hacka valnötter och persilja.
2. Blanda allt i en skål.
3. Vispa ihop dressingen och häll över salladen.
Senaste kommentarerna