Ännu en monsterhelg

Roligt, roligt men det känns som när man gick gymnasiet: Man behöver veckan på sig för att vila upp sig till helgen 😉

Fredagkväll: En trött Helena med underbara sambon Leif for på Företagarnas fest i Nordmaling där vi träffade en härlig vän, Veronica och hennes sambo, Magnus. Han avvek från festen alldeles för tidigt och sa att han skulle jobba. Jag undrar vad han egentligen gjorde?

Aron och Samuel, Leifs småbröder, satt barnvakt åt alla tre barnen. Det är starkt gjort. De är världens bästa farbröder. När vi hämtade barnen i 24-tiden så sov Aron, Linda och Emilia sov i sina kojor på golvet och Isabelle sov i Samuels famn medan han tittade på tv.

Lördag: Vi var i Umeå före kl 9, hela familjen, för att stå på Bondens Egen Marknad. Roligt! De stora barnen hittade 2 Love Cards och funderade på vad man gjorde med glidmedlet och kondomen. Dessutom ville de att vi skulle läsa vad som stod på korten: "Hur många kukar är rakta vid stånd?"

En stor del av kvällen tillbringade vi i Tavelsjö. Tänk att man kan stupa i säng kl 22 och tro att klockan närmar sig 03…

Söndag: Fysiskt arbete: Kolla igenom bagglammen och väga dem. De vägde något mindre än vad vi trodde (30-40 kg) men 20 st kommer att skickas på slakt i alla fall om 1,5 vecka.

Äntligen måndag: Inte för att man får sovmorgon men det är vardag!

Helgens bästa: Vi har fått hem traktorn som varit på service och reparation alldeles för länge. Trodde inte att traktorn skulle vara så saknad. Äntligen kan vi börja fixa till fårhuset så att vi kan stalla in fåren någon gång.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Larsson

    Svar till Ann-Kristin (2010-09-06 14:33)
    Det har varit en bra helg och jag trivs när det händer saker. Mår som bäst då. Sitta kommer jag att få göra mycket i mitt liv ändå så det tänker jag inte göra nu 🙂

  2. Berith

    måste baggarna väga ett visst antal kilo innan ni kan skicka iväg dem?Min pappa ”odlade” marsvin. de skulle väga 2 hg innan leverans till fröken Tilly på Äggcentralen.Inte har ni nån plats bland kvigor,får osv för att härbärgera zigges 850? han har haft den i Norrfors, men nu har sune sålt förvaringsstället, så vi söker med ljus och lykta efter ett ställe att ha bilen på.I vårt garage har vi ju Duetten och 140:n(?)under rep.

  3. Helena Larsson

    Svar till Berith (2010-09-07 13:24)
    Hej Berith!
    Baggarna bör väga runt 45 kg för att bli ett sk butikslamm, enl Nyléns Hugossons men då vi säljer våra privat och många vill ha små lamm så kommer vi att skicka alla lamm över 35 kg. De minsta vägde 35 kg när vi vägde dem men de kommer ju att ha 1,5 vecka på sig att växa.

    Vi har ganska tufft att få in en bil här… Trångt ändå sas 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.