Balupprullaren Bal-Rulle

Vår älskade balupprullare Bal-Rulle är på väg till sitt andra hem: Reparatören. Vem fungerar som balupprullare nu då? (Rätt svar: Helena) och helt plötsligt tog utfodringen av djuren genast 2 timmar istället för 30 minuter. Får man övertid för det? Knappast ens betalt för de första 30 minutrarna.

Snacka om att jordbruket är pengakrävande. Inte nog med att man måste ha en traktor (trots att vissa på skattemyndigheten ifrågasätter detta med att ha traktor i jordbruket. Hon tyckte att vi kunde göra allt för hand.) utan man ska ha massvis med andra grejor också. Redskapen till traktorn är många gånger lika dyr eller dyrare än själva traktorn. Allt som man sätter bak på traktorn går på 100 000 kr och uppåt (miljonbelopp). Det man sätter fram på traktorn är en nolla billigare. Sen måste man ha en bil som kan dra och ett släp (vilket vi inte hade just här iaf) och bara ett släp som är stort nog kostar en gode slant.

Vi fick i alla fall iväg Bal-Rulle till verkstaden på ett annat släp. Längtar redan efter Bal-Rulles hemkomst.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anna-Karin

    😉 pricksäker humoristisk beskrivning på det som faktiskt är en verkligheten i ett lantbruk. Hoppas ni får tillbaka Rulle snart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.