Klockan fem. Stor fårgård. COOP anmäls. Mao blandat

Ögonena faller nästan ihop. Klockan fem morgnarna (attans hur stavas det egentligen?) tar snart livet ur mig. Jag vaknar utvilad, trodde jag, varje morgon vid fem och kan inte somna om. Nåja, bonde som jag är, är det väl lika bra att kliva upp och göra det man ska. Visst blir dagarna långa, ack så långa. Helst går jag och lägger mig vid elva-tiden men eftersom jag vaknar vid fem så faller ögonena ihop på mig redan klockan nio. Inte alls konstigt.

Imorgon ska jag upp klockan fem för att hinna ställa mig iordning och ta mig iväg till Bastuträsk till klockan nio. Det är bara 22 mil dit. Bara och bara…

Bastuträsk ligger lite avsides till om man åker från Nordmaling men det finns ett charkuteriföretag där som heter Toppchark. LRF har ordnat ett studiebesök där för de större fårgårdarnai Västerbotten, vilket vi tillhör, så det är ju klart att jag ska åka. Lillskrotat, Isabelle, blir med. De andra får stanna hemma och bygga med pappa.

Det här blir man ju också lite stolt över: Restaurang Viktoria ligger högt upp på restaurangrankningen och vi har levererat lamm dit – och mer lär det antagligen bli. Inte för att det är just våra lamm som har gjort att de hamnade högt på rankningen men att just VI får leverera produkter till dem känns ju faktiskt mer än rätt så speciellt.

Titta vad som händer här då: COOP anmäls av en privatperson för försökt till bedrägeri och lögn pga COOP säljer upptinat fruset kött som färskt och till råga på allt att det är naturligt. Vilket kött är inte naturligt? Artificiellt kött finns visserligen på labnivå men inte för oss vanliga dödliga konsumenter. Vill vi ha det?

Nu: God natt gott folk. Syns imorgon, eller någon annan dag. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.