Livets hårda skola

Just nu håller jag på att lära mig en knepig sak ur livet hårda skola. Det är nämligen att sila mygg och svälja kameler. De som håller på att lära mig detta just nu är olika läns djurskyddsinspektörer och länsveterinärer.

Nåja. Några exempel:

1) Fast belysning till 8 hobby höns saknas = allvarlig brist.
    Ägaren ligger berusad inlåst i flera veckor och missa sköta om sina djur = ingen åtgärd.

2) Dikor som dricker vatten ur en bäck = allvarlig brist.
     Dikor utan vatten = ingen åtgärd.

3) Bonde får inte ha kvigor som är mellan 5-13 månader med tjur. Helt ok för omhändertagna djur som polisen sköter om.

Jag har massor av liknande exempel så  nu är det dags att lära sig sila mygg och svälja kameler men man känner sig totalt maktlös när det är olika regler beroende på vem det gäller.

4 kommentarer

  1. Helena Moen

    Det du skriver om är ju dels en politisk fråga, eftersom det gäller lagar och regler. Det är också en fråga om att svenska myndigheter väljer att tolka eu- reglerna in absurdum, på ett sätt som inte görs i något annat eu- land.

    Så vad man kan göra är ta hjälp av någon politiker att skriva en motion, alternativt att skriva den själv. Sen kan man ju faktiskt överklaga till Eu- domstolen också, alternativt anmäla omhändertagarna om de missköter djuren. Det kan kännas lite krångligt, så det är ju bra att ta hjälp. Men det är viktigt att ändå göra nått, så det går åt rätt håll..

  2. Helena Larsson

    Svar till Helena Moen (2011-08-11 12:00)
    Tack för ditt svar, Helena. Jag vet att det är upp på ”bordet” lite nu och då men att det i slutändan kommer till: ”Men vi har ju ett så bra djurskydd.” Jo, visst har vi det men maktutövningen från länsstyrelsernas sida är bitvis hemsk och mycket okunnig. Dessutom finns ingen likabehandlingsprincip för ”resultatet blir i slutändan detsamma”, enligt en länsveterinär men det gör det inte.

    Visst borde man överklaga, motionera, mm men man orkar inte och det tar en evig tid och den finns inte.

  3. Sven

    De som kallar sig djurskyddsombusmän har ingen praktisk erfarenhet, och tjänstemannatiteln har stgit dem åt huvudet (de tror att de vet och kan allt). Det har blivit en tjänstemanna mobbing (de e jag som bestämmer), och ingen flexibilitet. Så argumentera inte mot dom då slår de vrångsidan till!

  4. Helena Larsson

    Svar till Sven (2011-08-11 18:44)
    Tack Sven för ditt svar. Nä, vi argumenterar inte utan det är bara jag som lär mig hur man kan sila myggorna och svälja kamelerna. Irriterande men du har så rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.