Lamm, lamm, lamm

NU äntligen är första omgången lamm slaktade. Vi har med oss ett gäng detaljer samt hjärtan på lördag på Bondens marknad. Jag har med mig av fjolårets skinn också och senare i höst får jag igen de här skinnen och jag tror att de var väldigt fina. Det verkade så.

Allmänt datakrångel på slutet med avsaknad av internet. Sånt gillas inte, speciellt med tanke på att vi har Telias mobila bredband, vilket också innebär att vi sällan har telefon också. Idag, men även i förrgår har varit sådana dagar. Urk, säger jag bara. Men nu fungerar det så nu är jag glad igen.

Vi har tagit hem de flesta fåren och de står installade. Igår hann vi stalla in dem. Några får går kvar på betet. Vi hade tänkt ta hem dem idag men det hinner vi inte alls då vi hämtar mat åt fåren idag, bla. 100 av våra beställda balar är förstörda av kronhjort så jag är inte direkt glad. Vi måste alltså ha tag på 100 balar till för vintern. Balar som vi gärna hade använt nu.

Mycket kort om vad som hänt sen sist. Jo, nu har jag börjat min tredje kurs för att bli bonde: Växtodling. Sen är det bara fårkursen kvar. Hoppas den blir anordnad snart. Det är Gröna Navet som håller i kurserna och de är riktigt bra. De har många bra kurser och seminarier. Härligt att allt är samlat på ett och samma ställe.

Nu ska jag förbereda inför morgondagen.

Ha det så gott!

2 kommentarer

  1. Bybo

    Hur fungerar det om hjortar äter upp mat för bönder? Bredvik tillhör väl ett jaktvårdsområde, säkert med god ekonomi. Det blir mycket pengar och mycket tid=pengar ni måste stå annars. Kan ni inte anmäla det någonstans?

  2. Helena Larsson

    Svar till Bybo (2011-09-23 16:04)
    Nu är det ju inte jag som gjort all bal men det bästa vore ju om foderoroducenten tog ett snack med skötselområdet OCH länsstyrelsen OCH LRF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.