Mörkerarbete

När man stängslar i mörkret så kan både det ena och det andra hända och det är sådana gånger man hittar korna där de inte ska vara, eller rättare sagt: Man hittar inte korna och får en hjärtinfarkt.

Hur som så hade vi (läs jag) stängt en "liten" hage åt korna vid deras vindskydd så att de inte skulle gå på hela betet. Vi skulle ha någonstans att lägga av fodret, osv. Stängslet till det stora betet är av på flertalet ställen då kronhjorten har dragit sönder det titt som tätt sen i somras. Korna envisades med att gå ut ur sin hage hela tiden men det gjorde väl egentligen inte så mycket då de var på betet men samtidigt rätt irriterande då jag hade satt på ström och allting. 

Jättebra hade jag både dragit tråden, fixat elaggregatet, sett till att det inte jordade någonstans, förutom på det viktigaste stället. Där i mörkret hade jag satt strömmen fel till elaggregatet. Här vid huset har vi grävt ner jorden för att det ska jorda bättre och vi ska få ett bättre elstängsel. Jag hade satt jorden från elaggregatet på tråden runt hagen och strömmen ner i backen. Inte konstigt att korna envisades med att ständigt gå ut ur hagen. 

Nu när jag bytt det hela så att det blev rätt så går korna där de ska – vid vindskyddet. Skönt nu när det är riktigt slaskväder, i alla fall för mig då jag tror mig veta bättre än dem och vill ha dem i vindskyddet. 

Men som sagt: Gör ingenting i mörkret: Det fungerar ändå inte.

Imorgon får jag mest troligen min telefon!!! Yuippiiiiii!!!!!!!!

God fortsättning på det nya året!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.