Nu har Börje fått flyttat

Nu har tjuren Börje fått flytta till en egen liten hörna i fårhuset. Han gick snällt dit. Det är ju gott med havre, ju. Men nu funderar han på vad de där små, ulliga, bräkande sakerna är för något. Han ser skeptiskt på dem och tycker att de är rätt läskiga. Allra helst håller han sig på sin kant, så långt ifrån "krypen" det bara går.

Tora har flyttat hem till Mo och Choklaa ska få vara med mamma och de andra kompisarna igen. Nu är ju inga pojkar där.

Kalv väntar vi också. Det är juver på den enda odöpta herrefordkvigan (fast numera går hon under namnet "kortrumpan" då svansen på henne är kortare än vad den är på de andra kvigorna) som börjat växa rätt mycket. De andra herrefordkvigornas juver börjar också bli större så det blir kalvar. Jag ska köpa mig en plåthink och handmjölka en av dem. Kortrumpan ligger pyrt till då hon verkar ska ha snart men det kan även bli Kajsa. Hon är redan så tam och snäll. Älskar min lilla Kajsa. Hur som så ska vi ställa in Kortrumpan bredvid Börje i en egen box så får hon kalva där och jag har en sportslig chans att vara med vid det hela.

Jaja… Jag vet att jag är den enda tokiga i den här världen som samsas med en herreford/charolaikalv om mjölken från en herrefordkviga. Det blir vad det blir. Kalven får ett kvällsmål och sen får den vara i egen box över natten, jag tar morgonmjölken och kalven får maten över dagen. OM jag får bestämma – men det får jag sällan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.