UPP! UPP! LIIIITE! FÖRSIKTIGT!

”UPP! UPP! LIIIITE! FÖRSIKTIGT!” skriker jag åt Leif som sitter i traktorn. Han ska höja lastaren precis så mycket som jag vill då jag vinglar på en alldeles för kort stege som står lutad mot lastaren. Jag försöker liksom få fast tjuren ordentligt i takbjälken så att den inte trillar ner i backen och blir alldeles jordig. Tur att ingen fotade.

Ja, det blev alltså en tjur mindre idag. Skinnet är saltat och om jag bara gjort det någorlunda bra så kommer jag att skicka det för beredning. Skinnet är fläckigt i vitt och grått och ska få ligga på vårt sovrumsgolv OM det blir som jag tänkt mig.

”Nyfikna gubben” kunde inte hålla sig utan var tvungen att komma förbi för att kolla vad vi hade skjutit. Jo, vi hade skjutit en GRIS. Ingen hjort. Antagligen trodde han det. Vi får inte skjuta hjort nu. Vi har fritt på kalv fram till brunstuppehållet och sen i januari får vi skjuta kalv igen.

Grisen hänger så fint i ladugården nu. Jag fick lära mig att ta reda på tarmarna. Tunntarmen på grisen är tillvaratagen och ligger insaltad för bruk senare i höst. Då blir det till att göra korv. Mer tarm ska vi ta reda på nästa gång vi slaktar.

Ja, den här helgen var lite väl intensiv men kul! Idag innebar det en sen middag i form av familjepizza. Alla nöjda och glada!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.