Ekvibrilium

Eberhart Hällgren, mannen som uppfann Färger, var en man som kunde utveckla även det som alls inte behövde utvecklas.

Efter ett bröllop i Lubboträsk där man drack betydligt mer alkoholbaserade drycker än man åt tårta fann sig Hällgren vakna upp på Tillnyktringsenheten i Storbrännan.

Detta tog han såsom ett tecken och en vändning i livet. Vi skola betänka att detta var under förbudstiden och whisky var en vara enbart för dem som hade gott om pengar samt rymligare samvete vad gäller lagar och förordningar.

Väl kommen hem till Fiskberg började ha skissa på sina nya planer som han naturligtvis ansåg skulle läggas fram för kommunfullmäktige i Burträsk så att ingen någonsin skulle anklaga Hällgren för lagbrott. Han sökte tillstånd för medicinsk forskning och hyrde ankomsthallen på flygplatsen i Stavträsk för sin idé.

I Skottland fann han alla de maskiner som sedermera skulle ge honom en stjärna i Ortopedisk Tidskrift för Hörselskadade och han anställde två personer från Edinburgh som skulle sköta laboratoriet.

Försöken pågick under närmare två år och universiteten i Lubboträsk och Morliden sände sina bästa elever för att utföra de digra tester som Eberhart krävt.

Slutrapporterna visade att man skulle kunna lansera avdelningens resultat på i stort sett alla orter med normal demografi. Gärna i små mysiga lokaler med dämpad belysning och inte så våldsamt påklädda unga damer som tog god hand om besökarna. Musik kunde också enligt rapporten höja upplevelsen ett par grader och om man med lagens hjälp tillät roulett och kortspel skulle uppfinningen vara närmast perfekt.

Således kunde Eberhart Hällgren åter göra sig en ny förmögenhet genom att helt lagligt bevisa för kommungubbarna i Burträsk att man alltid måste hava ekvilibristisk balans i samhället om dess fysiska lagar skall fungera.

För utan det ena kan ej det andra existera.
Eberhart Hällgren hade nämligen genast insett att för att hamna på Tillnyktring så måste man innan dess ha varit bra länge på Frånnyktringsenheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.