Eberhart Hällgren i olika tider

Paradox

Paradox

Foto: Runar Lindahl, efterbearbetning: Ulf Boström

 

 

En del undrar kanske hur det kan komma sig att Eberhart Hällgren emigrerade till Japan 1941 och ändå varit så delaktigt i Kalvträsks och Fiskbergs utveckling i historien efter denna emigration.
 
Som bekant emigrerade Eberhart Hällgren 1941 med tåg från Lubboträsk via Ekträsk, Yttersjön, Hällnäs och Shanghai och sedermera roddbåt till Japan. Omkring detta finns det få oklarheter utom möjligen Horace och Inga Hills leverne efter detta.
 
Så då till förklaringen som visar att Albert Einstein haft en tankevurpa när han obstinat påstod att man icket kan vara på tvenne platser samtidigt. Eberhart Hällgren hade under det att han utvecklade hologrammet och osynlighetsradarn snubblat över grissorteringbordet som Horace lyckats flytta på, kedjad som han var. I fallet såg Eberhart framför sig hur enkelt det hade varit att undvika detta svinaktiga bord om man bara varit någon annanstans.
 
Med sin obligatoriska halmhatt på huvudet satt han sedan i flera dagar vid köksbordet, ritandes och knaprade på kall njurplat och bara funderade. Slutligen slog det honom att Albert hade alldeles fel. Det är fullt möjligt att vara inte bara på två platser samtidigt utan också välja i vilken tid man skall vara på var plats. Något som Fjollträskare inte kan ens i nutid då de konstant komma 25 minuter efter en förutbestämd mötestidpunkt.
 
Med mörtolja, kapris och en avslagen skördetröska skruvade Eberhart ihop den tidsmaskin som kom att göra honom dubbelt så närvarande i Universum och ganska precis dubbelt så förmögen. Dessutom kom han att leva dubbelt så länge som han annars skulle ha gjort fast på olika platser. Det enda bakslaget för Hällgren var att han måste gå på toaletten exakt samtidigt som den andra Eberhart. Och detta medförde vissa penibla situationer som här icket närmare skall beskrivas.
 
Hur kom det sig då att Inga Hill visste att Eberhart hade emigrerat om han nu var på två platser, dvs. Japan och Fiskberg, samtidigt, frågar sig kanske en del (eller en(1) i alla fall)? På det kan jag bara säga sanningen. Inga Hill visste vad en paradox var och hon ville inte gå till historien som den som ödelagt Fiskberg, Storgatan, Vintergatan och större delen av Andromedagalaxen. Så hon nöjde sig med att vattna sina Ungerska pelargoner och tillaga sin mjälla palt tills det att livet övergick i en annan fas många år senare.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.