Sökandet efter Horace (Episod V)

 

Lundström, Lindahl och Boman inkallades även de i sökande efter Horace Hällgren

Foto: Runar Lindahl, efterbearbetning: Ulf Boström

 
 
Man skall aldrig förringa en beroende människas uppfinningsrikedom att tillfredställa sina ofta nedbrytande behov. Horace Hällgren hade utvecklat en svår variant av Sovrumsfönsterism och behövde en daglig dos av Gudrun Erikssons sovrumsfönstermotiv för att kunna klara sig till nästa dag vid Grissorteringsbordet.
 
De styrande i Kalvträsk blevo dock tagna på sängen för var gång som Horace lyckades rymma och placera sig under fröken Erikssons säng. Ideliga krissammanträden på Gammcaféee hölls för att sätta stopp för detta demoraliserande inslag i samhällsbilden.
 
Man har forskat i hur många myrstackar som Gerda sålde under denna bistra tid men ingen klar bild har kunnat presenteras. Man vet dock att det vid varje sammanträde serverades minst 55 myrstackar så vi kan ju ana att kommersen var tillfredställande ur caféägarsynpunkt.
 
Genom Eberhart Hällgrens holografiska teknik som unge Hällgren olovligen lyckades låna kunde Horace förvandla sig till jordbruksredskap av allehanda sort och fabrikat och han var svår att avslöja då Horace inte var så dum att han svarade på tilltal under sin förvandling. Inte ens en njurpreparerad Inga Hill-palt kunde få den beroende Horace att avslöja sin position eller form och mången bonde har ovetande plöjt sina åkrar med en Horace.
 
På bilden se vi specialstyrkan bestående av Helge Lundström, Knut Boman och Traktorägaren Hjalmar Lindahl söka utröna om Horace denna gång var en Allis-Chalmers eller den halvautomatiska potatisfritös som man under denna tid nyttjade flitigt då Påmm Frittn var högsta kulinarmode.
 
Det visade sig sedermera att Horace faktiskt var närvarande på fotot i form av det tröskverk vi se i bildens högerkant.

Som bekant emigrerade Horace berömde fader, Eberhart Hällgren, mannen som uppfann Minimajs, till Japan 1941.

4 kommentarer

  1. S

    Jösses, jag blir riktigt orolig när jag tänker på alla de hushållsmaskiner jag köpt på allehanda secondhandaffärer, tänk om det är karlar! Det sista jag vill ha är ett sladdbarn.

  2. BIM

    Hur länge tror du att man tycker det är intressant att läsa om Horace dag efter dag utan ett tema som för berättelsen framåt? Det verkar som om din fantasi börjar ta slut!
    Jo, du tänker rätt! Man kan strunta i att läsa dina blogg.

  3. S

    Alla är vi ju olika, och det är väl tur det. Själv älskar jag att läsa om Horace, Eberhart & Co, och skrattar högt för mig själv.

    Jag kommer inte att strunta i att läsa dina blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.