Skölden

 

Eberhart Hällgrens uppfinning för regniga dagar och rymdanfall.

Foto: Fred Lindgren

 
 
Vi har säkert alla önskat, vissa dagar när vår semester äntligen kommit, att vädret kunde ha varit bättre. Många klagar dagligen på huru illvilligt vädrets makter motverka en normal femveckorsledighet genom att ideligen skramla ihop alla moln som finnes och placera dem precis ovanför den lediges huvud.
 
Nu ska vi inte förakta vädret för utan detta skulle många av oss vara tvingade till fullkomlig tystnad då få andra samtalsämnen äro så utan personliga påhopp såsom vädret. Man kan således prata i timmar om regnets inverkan utan att därför trampa i ett klaver eller andra musikinstrument. Man kan surra hur länge som helst om värmeböljan utan att efteråt vara tvungen till offentlig förödmjukning för att be om ursäkt för att hava förolämpat en avlägsen bekants hustrus uppträdande så fort hon druckit ett par liter rött vin.
 
Kalvträsks Lottokår, som normalt var en förbjudande förening bestående av enbart mindre manliga män, ansåg att tiden för handling var inne och att alla samtal med eller om vädret nått ett högst beklagligt dödläge. Man fann att man var i stort behov av att kunna hänga ut sin tvätt även de dagar vädret var mindre ämnat för sådana aktiviteter.
 
Lottokåren vände sig då med viss motvilja till den ende som skulle kunna göra något åt vädret, Eberhart Hällgren i Fiskberg mannen som uppfann Argentina.
 
– Giv oss rättigheten att uthänga vår tvätt på det att Ni karlar skall hava torra vadmalsbyxor när måndagen kommer, sade de unisont i porttelefonen utanför det Hällgrenska palatset.
 
Eberhart, som råkade hava ett par minuter över emedan hans superdator beräknade en ny teori om hur många planeter i universums alla galaxer som skulle kunna utveckla paltframställning, satte sig genast vid köksbordet för att rita sina krumelurer på vaxduken och tillika bröllopspresenten från Kattisträsk.
 
Resultatet se vi på bilden där Eberhart Hällgrens Supersköld testades . Den var en energikarott, till utseendet inte olik en vanlig såpbubbla, som kunde innefatta hela Kalvträsk och motstå inte bara regn utan även meteoriter och laservapenattacker från irriterade besökare från fjärran långväga stjärnhopar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.