Inga Hill får en idé

 

 

 

För den som aldrig hade förmånen att träffa vare sig Eberhart Hällgren, mannen som uppfann tomtebloss, eller hans maka Inga Hill, kan det ju verka såsom Inga Hill var en komplett idiot. Men sanningen är långt därifrån. Om man jämför en superdator med en kulram framstår ju kulramen som enkel och inte särdeles avancerad. Men man bör inte förakta en abakus bara för dess enkelhet. Mången riksbankschef har styrt sitt lands finanser genom att nyttja kulramen och ser man till dagens datorer och den nuvarande finanskrisen så verkar då inte datorerna ha medfört någon förbättring.
 
Så var det ock med Eberhart och Inga Hill. Han var superdatorn med sin geniala hjärna och hans dator var den vaxduk som låg på köksbordet hemma i Fiskberg. Inga Hill hon var såsom en kulram, rund om magen och man kunde räkna med henne i alla väder oavsett tiden på dygnet.
 
Idén som Inga Hill fick var ett par dagar efter att hon slitit armen ur led vid en palttävling i Singapore där hon för övrigt kom tvåa efter den väldiga Paulina Woljoskaja från Halsbränna. På grund av denna skada blev naturligtvis paltframställningen lidande i det Hällgrens palatset och alla forskare gick mer eller mindre på tomgång när denna livsnödvändiga ingrediens saknades.
 
Inga Hill föreslog då för sin make att det borde gå att automatisera paltkokande åtminstone ett par dagar tills hon var i full vigör att åter rulla paltämnen som förut.
 
Det tog inte Eberhart Hällgren många timmar att skruva ihop den första helautomatiska paltframställaren i världshistorien. Men avställda bitvargar och ett par kvarlämnade stigortshissar från Alimak i Staan kunde Eberhart dessutom koppla maskinen direkt till Grissorteringbordet. Forskareliten hurrade när det första lasset automatpalt kom trillandes ur maskinens mage och både forskningen, Horace och Inga Hill kunde andas ut.
 
Idag kan man på i stort sett alla stormarknader köpa billiga kopior av maskinpalt framställda på i stort sett samma sätt som i Fiskberg. Tyvärr har man för att tjäna mer pengar valt att göra dem en tiondel så stora och alla hävdar att de äro handrullande men det kan man inte skylla Inga Hill för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.