Singelbloggen

En förlåtande Gud

Då uppenbarade jag min synd för dig, jag dolde inte min missgärning. Jag sade: ”Jag vill bekänna mina överträdelser för HERREN.” Då förlät du mig min syndaskuld. Sela. Ps. 32:5

I Biblen finns rättesnöre, dvs Lagen (Gamla Testamentet). Ibland kan orden låta hårda och kanske skrämmande. Men om vi inte lär oss vad som är rätt och riktigt kan vi ju inte avhålla oss ifrån det. Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri. Det är en bra beskrivning på det som står i Ords. 6:12-19.

ALLA människor begår orätta handlingar och tänker ibland onda tankar. Gud säger att vi alla är syndare och ingen synd är större eller mindre än den andra. Han säger också att alla som ödmjukar sig inför honom, och har en vilja att sluta med sitt beteende/tankemönster, blir förlåtna. Vi får en ny chans. Ett nytt vitt ark i vår hand.

När vi lever med viljan att förändras kommer vi också att göra det. Men för att kunna genomgå denna personliga utveckling måste vi bekänna våra brister inför oss själva. Det går ju inte att åtgärda ett problem som man osynliggör genom att låtsas att det inte finns.

Meningen med Lagen är att den skall driva oss till Jesus. För det är genom Honom vi blir fria från allt som binder oss. Det är i Jesus som förlåtelsen och nåden finns. Jesus är vägen, sanningen och livet. När vi vänder oss till Jesus och får Hans nåd ser Gud på oss som rättfärdiga, dvs felfria.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.