Singelbloggen

Du politiker – hur är det möjligt?

Händer det här i Sverige idag? Att människor får jobba för 10 kr/timme? Det är att utnyttja fattiga människor. Det är ju inte ovanligt att företagare gör det. Men om vi har lagar som gör det lagligt så är det i princip staten som utnyttjar människor med stora behov för egen vinnings skull. Företagaren betalar ju höga skatter på de pengar han drar in menar jag.

VK skriver också att Migrationsverket har "sett mellan fingrarna". Hur kan våra egna myndigheter göra medvetet fel och utnyttja fattiga på detta sätt? Vi har ju många politiker som bloggar här på VK. Kan någon svara på hur det är möjligt?

I Sverige ska alla människor betraktas med lika värde. Det är ambitionen och det vi ska sträva efter. Det kommer ta lång tid innan vi närmar oss denna värdegrund. Men allt vi gör på vägen dit behöver gå hand i hand. Enskilda privatpersoner, politiker, företagare och staten ja alla torde jobba aktivit för detta. Vi har lagar som förbjuder diskriminering för olika grupper i samhället. Fattiga Thailändare borde också ha ett skydd i nuvarande eller kommande lag!

Som jag bloggat om tidigare så kretsar vår värld till stora delar kring PENGAR. I pengar finns makten och lösningarna på alla gåtor. Det är i alla fall så vi agerar. Pengar kommer före allt och ligger högst på prioriteringslistan hos många. Att mänskliga rättigheter sätts ur spel blundar man för precis som i VKs artikel.

Vår moral ska inte förändras beroende på vilken människa vi tittar på. Vi ska inte ändra uppfattning eller åsikt beroende på ursprung eller social status. Vi måste bygga grundläggande värderingar som håller hur mycket kappan än vänder sig efter vinden. DET skapar ett tryggt Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.