Singelbloggen

Sanningen om öga för öga tand för tand

”Ni har hört att det är sagt: Öga för öga och tand för tand. Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom. Om någon vill ställa dig inför rätta och ta din livklädnad, så låt honom få din mantel också. Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom.” Matt. 5:38-41

Vänsterdemonstranternas protestramsa lyder ”Öga för öga, tand för tand, arbetarklassen i första hand.” Budskapet handlar om att vara hård mot de hårda och ond mot de onda. Visst är det viktigt att protestera mot sådant som vi tycker är fel. Men att använda ”hatmetoder” gör inte saker bättre.

Jag tror fullt och fast på att det är genom att göra precis tvärtom som vi kan nå framgång. När vi gör kärleksfulla handlingar mot de vi inte gillar kommer det ut något helt nytt. Det är ett sätt att vinna RESPEKT på. Och när någon vi respekterar talar kommer vi att lyssna. Inte sant?! 

I VK:s artikel skrivs det att protestramsan är hämtad från gamla testamentet i Bibeln. Det stämmer bara delvis eftersom de bara hämtat HALVA bibelordet. Därmed missar också demonstranterna själva poängen vilken jag klargjorde ovan.
 
”Ni har hört att det är sagt: Du skall älska din nästa och hata din ovän. Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.” Matt. 5:43-44

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.