Singelbloggen

Hjärtat i UIK eller valfjäsk?

Jag kan inte låta bli att undra om Lennart Holmlunds insamling till UIK beror på att det snart är val. Det är ett billigt sätt att synas på och komma i god dager. Jag missunnar inte UIK att få privata bidrag, inte alls, men jag anar ugglor i mossen av detta utspel. Det är smart att använda fotbollen för det är en stor sport och många är engagerade. Och UIK har ju verkligen varit en reklampelare för Umeå.

Själv har jag ett sport-hjärta då många olika sporter stod på agendan under min uppväxt. Och jag har även sport-intresserade barn. Under de år jag spelade fotboll fick jag känna på skillnaden mellan tjej-fotboll och kill-fotboll. Vi fick träningstider på nåder och långt ifrån samma förutsättningar som killarna. (Jag spelade i Eskisltuna.) Ur det perspektivet hoppas jag att Umeå fördelar resurserna jämlikt mellan könen.  

Det vore intressant om någon annan politiker kunde kontra med en insamling till en annan verksamhet som skriker av icke-hjälp. Det är inte många privatpersoner som är intresserade att skänka pengar till UIK enligt VK:s röstning.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.