Singelbloggen

Intressant!

Intressanta nyheter idag på VK. Mitt hjärta klappar för Hagamannens barn som får lida av det han gjort. Å ena sidan hörs det ju hemskt för familjen och framför allt barnen att filmen ska sändas. Å andra sidan kan omgivningen behöva få veta vad som gör att en människa blir våldtäktsman. Att göra en film om Hagamannen kan ju vara en del i bearbetningen för drabbade. Själv var jag rädd under perioden som han var lös och vågade inte gå utan fick åka taxi. Så det har påverkat många på olika sätt.

Gravida som protesterar mot försäkringskassan är en annan intressant nyhet. Jag kan inte låta bli att undra om situationen skulle vara annorlunda om män var gravida istället för kvinnor. Vi vet att försäkringskassans handläggare tvingas att vara hårda och att de bedömmer likartade ärenden orättvist. Så har det varit i många år och rapport efter rapport påvisar samma slags brister. Och i vårt samhälle värderas pengar högre än människor idag. Det är försäkringskassan ett ypperligt exempel på. Graviditet är ingen sjukdom men man kan bli sjuk av att vara gravid.

Ungdomar som är på stan och ska ta nattbussen får problem med att köpa biljett. Jag kan förstå deras frustration då det inte är så enkelt att köpa bussbiljett idag. Om SMS-tjänsten är ur funktion kan folk tvingas gå i en otrygg miljö för att ta sig hem. Biljettpriset tycker jag dock inte är något problem. Själv skulle jag gärna betala vuxenpris för mina ungdomar bara de tar sig hem på ett tryggt sätt. Men det borde bli lite lättare att köpa biljett. Fler försäljningsställen är ju ett steg i rätt riktning. Sedan tar det ju tid för oss resenärer att ändra ett invant beteende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.