Singelbloggen

Längtar efter JUL!




Jag vet inte vad som har hänt med mig men jag längtar efter JULEN.Tidigare år har julen varit en jobbig tid då familjen är splittrad och utspridd. Den gamla familjekänslan har liksom luckrats upp och jularna utan barnen är en plåga. Om jag hade kunnat välja hade jag valt bort att fira julen överhuvudtaget.

 

Men i år riktigt längtar jag efter julen och det har jag gjort ett tag. Något har hänt men jag vet ej vad. Som salt i såren hittade jag en julsång som jag tycker mycket om, Det blir ingen jul utan Jesus, som jag fick höra en kör framföra på ett kvällsmöte i Mariehemskyrkan förra julen. Det var så fantastiskt vackert! Här kommer refrängen:

 

Men jul utan Jesus kan meningslös bli
den blir som en julklapp med ingenting i
Det här är så viktigt
så tänk på det riktigt
det blir ingen jul utan Jesus.

 

Jag har sökt efter denna sång på nätet för jag kommer inte ihåg melodin förutom på just refrängen. Men utan framgång. Jul är ju inte bara en tid då familjen samlas utan även Jesus födelsedag. Jag längtar efter båda *L*

 

Jag är lite sugen på en JUL-kör och går med förhoppningar att mina arbetskamrater också är det hihi. Sjunga är en av mina favoritsysselsättningar. Rösten har faktiskt utvecklats en hel del tack vare allt tränande i Ultrastar (som Singstar fast på dator).

3 kommentarer

  1. Jessica Andersson

    Hej kusin!

    Själv har jag tappat julkänslan för flera år sedan. Vet ej varför. Men jag firar iaf med mamma o pappa. Förr var ju även min mormor med. Men sen hon dog är det bara vi tre. Så är det alltid, även vid födelsedagar o påsken mm. Nyåret däremot brukar jag vara själv eller med nån kompis. Midsommar firar vi inte överhuvudtaget. Händer ibland att jag träffar nån kompis o grillar eller gör annat. Men trots att jag ej har så mycket julkänsla så gillar jag att pynta, älskar glitter bl a. Jag har ingen stor julgran pga platsbrist, bor ju i en etta. Men bordsgran har jag.

    Kram Jessica

  2. Ingemar Wincent

    Jag håller med dig om att en kristen jul är meningslös utan Jesus. För den som likt undertecknad tillbringar julhelgen med att träffa nära och kära, äta god mat mm, så kan man däremot definitivt klara sig utan Jesus-stuket…

    Sedan så är väl knappast 25 december Jesus födelsedag, om man nu ska vara riktigt petig… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.