Singelbloggen

Dagen efter en alko-kväll

Idag är det söndag och en dag där det är "dagen efter" för en del. VK stoltserar med vimmelbilder blandat med artiklar om alkoholens konsekvenser, dvs hot och misshandel, misstänkt drograttfyllerist, rån.

Utanför våra alko-ställen ser det ut som på bilden (som är på väg via mms och kommer snart). Skräpigt och lite alko-flaskor lite här och var. Party-livet ger oss sannerligen arbetstillfällen både före, under och efter att en alko-kväll ägt rum.

Inte sällan kommer Polisen förbi ett alko-ställe en fredag eller lördag. Och inte sällan begås brott som misshandel eller fylla. Att sova en natt på hotell kostar kring 500 kr. Vad kostar det att sova i en fyllecell? Efter ett brott kommer en polisutredning, åklagare kopplas in och fallet ska eventuellt upp i domstol. Vad kostar ett brottsmål egentligen?

De som fått ansiktet ommöblerat behöver sjukvård. En alko-påverkad person kan lätt skada sig även om inget brott föreligger. Fredags- och lördagsnätter på akuten brukar vara hektiska. Hur mycket kostar en patient på akuten?

Inte nog med att vi måste betala en rättegång utan det kan också bli natt efter natt i ett av våra fängelser. Vad kostar en fånge per dygn?

Alkohol leder många till fall och till kroppsliga skador. En del måste få vård på behandlingshem eller sjukhus. Vad kostar en behandling per person?

Oavsett vad det medför för kostnader att ha en vild party-kväll på krogen så är det vi som ska betala. Precis som vi ska betala för barns skolgång, äldres vård och annat vi behöver för att leva…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.