Singelbloggen

En tom själ i en stor värld

Ungdomar som begår rån får inte något mer än tomhet i själen och trasigt hjärta. Vänta några år och läs ungdomarnas egna berättelser om varför de hamnade där de gjorde. Vad tror ni att de skriver? Vilken förklaring ligger egentligen bakom ungdomsbrottslighet?

Att begå ett rån ger säkert en kick. Att kunna köpa något ger en tillfällig känsla av vällust. Många idag är beroende av dessa kickar. Att bedöva sitt värkande inre med att köpa något, ta nikotin, dricka alkohol, äta godis eller göra något annat lustfyllt gör hålet större och större.

Vi kan få dem av utmaningar och att gå över gränser. En del behöver dessa kickar för att leva. Tror de i alla fall. Kanske är det så att en del av människans drivkraft är utmaningar. Men vi kan välja utmaningar som leder oss framåt och andra val drar oss bakåt. Sakta men säkert hamnar vi i en grop vi inte kan kravla oss ur.

Vi kan ställa oss frågan om varför det finns ett behov för ungdomar att bedöva sig på det här sättet. Vad i vårt samhälle, som vi vuxna har byggt, är det som brister? Hur ser vårt samhälle egentligen ut idag. Oavsett vad vi får för svar på dessa frågor önskar jag att vi gör något annorlunda år 2010. Jag önskar att 2010 fick bli ett år där vi satsar på att fylla upp själen med saker som bygger upp människan. Jag önskar att vi vuxna ska visa ungdomarna det genom att själva göra det. Och jag önskar att vi ska dela dessa klokheter med varandra.

Men, vad är DITT sätt att leva uppbyggligt? Hur är DU en förebild? Vad har vi för värdegrund? Vad är rätt väg att gå? Var hittar du en källa med kraft och liv? Jag bara undrar…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.