Singelbloggen

En sexåring som kassör?

Föreningslivet är spännande och något som troligen vi alla är engagerade i mer eller mindre. Genom livet har jag hunnit med en hel del styrelsesammanträden och årsmöten i olika föreningar. Det jag ALDRIG varit med om har jag nu fått se. Hur hörs det med en sexåring som kassör eller en elvaåring som ledare för en scoutförening? I JUNIS är detta verkligheten.

På JUNIS årsmöte fanns nog lika mycket barn som vuxna. Totalt sätt var det kanske en 70-80 personer som deltog. JUNIS gjorde det till en familjefest. Tanken är att redan från barnsben lära sig vad föreningslivet handlar om. Därför får barnen enskilda uppgifter att sitta på en post för att lära sig vad exempelvis kassörs- eller ledaruppdrag medför. Jag är imponerad över allt engagemang som finns för att göra detta. Sedan är det väldigt smart också för det är ju barnen som ska ta över när de vuxna faller bort.

JUNIS årsmöte och födelsedag

JUNIS årsmöte var även föreningens födelsedag som firade 6 år. Vi fick se teater, dansa limbo och lyssna på en show som Umeå fritid gav JUNIS som tack för den fina verksamheten. Kommande aktiviteter är förlagda på främst helger och skollov. Det blir bland annat Sportlovsläger, Vildmarksläger, Teaterkollo, pyssel, cirkus, bad och mycket annat spännande. Både barn och vuxna är välkomna. Namnet på den nya lokalen är JUNISLYAN och finns på Skolgatan 48.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.