Singelbloggen

DROGhandel

Jag tappade hakan när jag läste namnet på den nya kedjan som är en form av apotek – Kronans droghandel. I mina öron klingar DROG illa och det känns som att det finns en risk att droger legaliseras. Kanske överreagerar jag bara men det var min tanke.

När jag skulle gå in på mitt gamla Apotek hade det blivit just Kronans droghandel. De har i stort sätt samma utbud men nya produkter till dubbla priserna. Då gick jag snett över gatan till Apoteket istället och fann de produkter jag behövde, till en bråkdel av priset. Gamla goa hederliga Apoteket!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Knnnnnnnaaaaaaaaaaas

    Det heter droghandel för att ”drog”, är ett gammalt ord – ursprungligen från tyskan – för oberedda läkemedel från växtriket. USA har sina drugstores, är droger legaliserade där? Take a chillpill. Och passa på att gå in på Willys eller någon annan livsmedelsaffär och jämför deras priser på läkemedel med Apoteket ABs – fortfarande samma goa Apoteket? PS. I både Kronans och Apotekets fall handlar det om typ två kr.

  2. Kicki Axengrip

    Tack för din förklaring. Men jag tycker ändå att det ger dåliga associationer. Jag har jämfört priserna på några produkter jag brukar köpa på Apoteket och Kronans droghandel var mer än dubbelt så dyr på den ena och mer än dubbelt så dyr på den andra. Jag gillar Apoteket bäst 🙂

  3. Emma

    Jag reagerade också, men enligt mina föräldrar är det en mycket gammal kedja och namnet hade förmodligen inte samma konnotationer när kedjan startades upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.