Singelbloggen

Minnesgudstjänst för Göte

Via Umesingel fick jag lära känna Göte Lundberg. Det var när vi besökte en surströmmingsskiva som EFS ordnade. Göte var nämligen EFS:are. Han fann sin fru Elin och de gifte sig i våras. Brudparets lycka blev intensiv men kort. Tidigare i veckan lämnade Göte vår jord efter en tids sjukdom.

Idag var det Minnesgudstjänst för Göte i Backens kyrka. Det var en fin stund där jag kände att Göte var närvarande. Särskilt under näst sista psalmen upplevde jag detta. Någon har sagt att en människa är inte död förrän han är bortglömd. Och jag lär aldrig glömma Göte.

När jag var sjuk, och läkarna var osäkra om det var något allvarligt eller inte, fanns Göte där som stöttepelare. Han kom med en böneduk, la den på min mage och bad intensivt. När jag fyllde år kom han och Elin med en begagnad TV för den gamla hade gått sönder. Och före detta hade Göte försökt att laga den. Paret Lundberg öppnade sitt hem i Gullsjö för Umesinglar som besökte dem. Och deras dörr stod alltid på glänt. Jag har många trevliga minnen där Göte varit med som kommer leva kvar.

Göte var djupt kristen och enligt tron är han nu på en ny jord med nya himlar. Där finns Gud och alla andra som redan farit dit. Kristen tro står för att vi får evigt liv när vi dör från jordelivet. Evigt liv på en jord som är oförstörd och förhärligad. Här finns ingen ondska, ingen nöd och inga bekymmer. Här finns bara gott och evig frid. Med detta i bakhuvudet blir döden något mindre skrämmande.

Götes begravning blir fredagen 26 mars klockan 11.30 i Västerslätts kyrka. Samma kyrka som de gifte sig i. Minnesstunden hålls endast för nära anhöriga men vi Umesinglar och andra vänner är välkomna till begravningen.

Om du vill minnas Göte kan du ge en gåva till EFS-mission på plusgiro 623 60-3.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.