Singelbloggen

Fantastiska samhällshjälpare

Vad härligt att få läsa om att VK testar lekland. Det är preciiiiiiiiiis sådana reportage som jag önskar se mera av. En tidning borde ha jämvikt mellan glada nyheter och ledsna nyheter. En vågskål som väger jämnt. Det var en bra start på dagens läsning.

När jag läser om 16-åringen som "är som sin äldre bror" blir jag ledsen. Samhället har misslyckats när ungdomar går i dessa banor. Och jag säger samhället för att när föräldrarna inte räcker till får andra människor ta vid för att ge professionellt stöd. Exempelvis socialtjänsten som kan bevilja olika slags stödinsatser som kan hjälpa ungdomen på rätt spår. Jag har sett många ungdomar slira ur och hamna i kriminalitet och missbruk. Jag har sett många ungdomar som, efter gedigna insatser från socialtjänsten, har gjort en fantastisk comeback. Det kan de här ungdomarna också göra.

Det finns många fantastiska "samhällshjälpare" som arbetar ideellt för just ungdomar på glid. En del har varit på glid själva och vet vad det handlar om. De vet också vad som behövs för att komma på rätt köl. Tack Gud för dessa människor!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.