Singelbloggen

1 timmes Spinning = 13500 steg

Om jag minns rätt motsvarar 1 timmes spinning 13.500 steg enligt en omräkningstabell på Tappa.se En annan stegomvandlare visade på drygt 18.000 steg men det tror jag är en överdrift.

Jag har precis kört ett pass Spinning på Medley. Det som är roligt är att denna träningsform passar såväl oträndad som vältränad. Du bestämmer själv hur många utmaningar du anammar och kan anpassa din träning utifrån dagsform. I regel orkar vi mycket mer än vi tror. När vi pressar oss över den tröskeln kommer nästa pass att gå lättare.

Det har hänt att jag kört pass med bara 3 kunder. Just denna gång var det 3 personer med helt olika erfarenheter. En cyklist var mycket vältränad och låg på en hög nivå under hela passet. En annan var på väg tillbaks efter 1 månads sjukdom. Han kämpade hårt, fick mjölksyra men var envist "på" hela tiden. Den tredjes fysik låg någonstanns mitt emellan sina träningskompanjoner. Jag tror att alla tre fick precis det de behövde just denna dag.

Att gå i rask takt i 30 minuter motsvarar cirka 3.000 steg. Det vill säga 6.000 steg på en timme. Antingen kan vi ju välja att promenera i 2 timmar eller köra 1 timmes Spinning för att uppnå samma antal steg. Själv tycker jag om att göra både och.

Spinning är en passion jag har och inte bara konditionsträning som bränner kalorier. Lättast att cykla går det när vi klarar av att koppla bort allt som hör vardagen till. Att ryckas med i musiken, takten och energin är härligt. Om du inte vill träna för att gå ner i vikt kan du unna dig något onyttigt med gott samvete. Kroppen har hur som helst ändå fått en välbehövlig dos träning som hjälper dig i vardagslivet.

Spinn på!

 

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.