Singelbloggen

It´s amazing…

Äntligen! Jag har gått i flera dagar och velat hitta en gammal låt som jag tycker om. Men jag kunde inte minnas melodin eller texten. Men så plötsligt dök en mening upp och jag kunde söka upp den på youtube. Min son brukar lira den här på gitarren och den är så där härligt romantisk. Jag pular med ett spinningpass men den är nog liiiiiite för sorglig för att passa där. Kanske.

Innan mitt intresse för spinning började var jag ur-dålig på musik vad gäller att minnas artister, köpa skivor etc. Jag har alltid tyckt om musik men inte lagt någon energi på det. När jag själv började som spinninginstruktör var ju letandet av musik en viktig del. Idag har jag ett betydligt bredare musik-lager i hjärnan. Jag gillar att blanda nytt med gamla favoriter. Och jag har även en dragning åt de lite mer sorgsna låtarna. Men jag försöker att inte göra "begravnings-spinning-pass" *fniss*. Att finna kontrasterna mellan olika musikstilar är också spännande. Först kan det vara några rocklåtar med klös i och plötsligt en visa som vilosträcka. En härlig kontrast.

Mycket musik idag handlar om romantik så det blir en hel del sådant. Jag tänkte lägga in en uppvärmningslåt av gruppen Cué (Niklas Hjulström) i nästa spinningpass. Den har jag haft förut och den är så skön. Jag tänkte inte publicera den här men här kommer en annan låt av Cué som har ett djup och mycket känsla. Återigen lite depp-romantik men det är skönt att lyssna på ibland.

Här kommer ytterligare en låt som min son har visat mig och som jag inte kan sluta lyssna på. Undra om han brukar ta lika mycket intryck av de kristna sånger som jag ofta spelar som jag tar av hans musikstil. Nåväl, jag har hört många versioner av denna sång men denna är enligt min smak den överlägst bästa tolkningen:

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.