Modelleringschoklad

Nästa tårta på schemat ska dekoreras med chokladrosor. Ett perfekt tillfälle för oss att testa på modellerings-choklad. Vita och mörka rosor gjorde vi och vi tänkte visa här hur vi gick till väga. Men först kommer här ett recept på mörk och vit modelleringschoklad.

Mörk modelleringschoklad

100 g mörk choklad (det mesta utom blockchoklad fungerar)

50-60 g glykos

Gör så här: 

1. Smält chokladen över ett vattenbad.

2. Låt chokladen svalna till fingervarmt och blanda i glykosen.

3. Låt stå i kyl minst 2 h.

 

Vit modelleringschoklad 

200 g vit choklad (det mesta utom blockchoklad fungerar)

1/2 dl vit sirap

Gör så här:

1. Smält chokladen över ett vattenbad.

2. Låt chokladen svalna till fingervarmt och blanda i vit sirap.

3. Låt stå i kyl minst 3 h.

3 kommentarer

  1. Pingback: Chokladrosor | sockerchock

  2. Pingback: Förberedelser | sockerchock

  3. Pingback: Tack-tårta | sockerchock

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.