Soffans träningsblogg - en blogg från soffliv

Dag 3

Hej bloggen!

Jag har ju lovat att jag ska skriva ett inlägg varje dag nu de första veckorna för att jag för mig själv ska hålla igång och känna mig peppad. Men igår kom tyvärr livet emellan och jag hann inte skriva ett inlägg. Det ska ju inte heller vara en stressfaktor så jag får skriva två inlägg idag istället. Igår kväll var jag ute på en trevlig middag med några vänner som blev senare än väntat. Det var några vänner som jag inte träffat på ett tag och eftersom det är semester och allt är det extra svårt att styra ihop något. Vi åt i alla fall en skaldjurstallrik och drack vitt vin. Finns det något godare än skaldjur på sommar? Jag tror inte det.

Igår blev kanske inte kosten som jag ville i och med att jag åt ute. Det känns extra jobbigt att stå emot då samtidigt som jag tycker att man ska få unna sig ibland. Det måste ju ändå kroppen må ganska bra av. Jag lyckades i alla få ihop ett träningspass på morgonen med fokus på bål och mage. Jag tror jag har löst gåtan med hur man ska hinna med allt under dagen. Det är genom att gå upp liiite tidigare. Jag har börjat ställa klockan trots att det är semester för annars sover jag hela förmiddagen. Igår gick jag upp vid 10 och åt en smoothie till frukost och sen träning på det. Jag började med att värma upp och gå 30 minuter i raskt tempo för att sedan ge mig på styrketräningen. Träningsvärken i benen är som värst idag och jag kan säga att det tog emot att gå de där 30 minutrarna. Men vad det är värt det efter! Jag körde dessa övningar för magen:

20 vanliga situps

30 sekunder planka

40 mountainclimber

20 armhävningar på knä

Jag vilade en minut mellan varje och återupprepade övningarna 4 gånger som jag gjorde med benen. Jag kände mig helt slut i magen efter och trodde flera gånger att jag skulle få kramp i magen men det gick bra. Jag var mycket piggare i kroppen efter den starten på morgonen. I normala fall är jag helt slut och det tar tid för mig att komma igång men det här var verkligen en kickstart. Så länge jag har semester ska jag försöka följa det här schemat. Morgonträning blir nog lite jobbigare när jag börjar jobba sen…

 

/ Soffan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.