Soffans träningsblogg - en blogg från soffliv

Vilodag

Hej bloggen!

Igår körde jag ett pass med fokus på bål och mage. Jag tog ett gammalt pass som jag skrev om här i bloggen förra året som jag minns var jobbigt. Jag la till lite cardio och högintensiv träning för att bränna ytterligare kalorier. Jag köpte ju en fitbit för ett år sedan och den funkar hur bra som helst när jag vill komma upp i puls och verkligen maxa träningen. Bålen och magen har jag lyckats hålla hyfsat tränade eftersom jag kör yoga varje vecka. Det är mycket statiska positioner i yoga som påminner om planka vilket gör att jag fortfarande känner mig ganska stark i det området.

 

Nu till passet. Jag valda som sagt en gammal favorit som inkluderar både planka och mountain climber men också armhävningar. Även om armhävningar är jobbiga så glömmer man ibland att det känns lika jobbigt i armarna som i magen. En perfekt kombinationsövning med andra ord! Det här passet körde jag igår:

 

  • 30 sekunders planka
  • 20 situps
  • 30 mountain climber
  • 10 armhävningar på knä

 

Jag repeterade varje övning fyra gånger och det känns rejält i magen idag. Det krävs inte så mycket för att det ska bränna rejält i magen. Så himla härlig känsla! Jag har saknat att känna mig såhär mör i kroppen. Det är nog det bästa med träningen, känslan efter! Jag avslutade träningspasset med 10 minuters hopprep. Och det var riktigt jobbigt! Jag lyckades även pressa mig lite till och körde tio burbees som absoluta avslutning innan jag strechade kroppen.

 

Idag blir det en välförtjänt vilodag. Jag tänkte försöka få in en liten promenad bara nu på eftermiddagen. Det är riktigt dåligt väder idag men det ska nog gå ändå. Findus ligger bredvid mig här på bordet och sover. Är det något som katter är riktigt bra på så är det att sova när det är dåligt väder ute. Det verkar så härligt! Nu ska jag ut en runda på stan och köpa kattmat och en present till Klara som fyllt år i veckan. Sen tänkte jag försöka trycka in den där promenaden. Ikväll blir det ett litet födelsedagsfirande hos Klara med några vänner. Det ska bli kul! Imorgon är det dags för min yogatradition igen så får ta det lugnt med drickandet ikväll men det brukar jag göra 🙂

 

Ha en fin fredag och helg!

 

/ Soffan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.