En hjärna med ångest

Min syster då? Hon har en jobbig tid. Först måste hon förstå hur sjuk hon varit. Sedan bråkar hennes hjärna med henne och skiljer inte på dröm och verklighet. Hon har ångest, blir arg och ledsen och är trött mycket trött. Hennes hjärnhinneinflammation orsakades av pneumokocker och var väldigt allvarlig så hjärnan har lite svårt att acceptera att den ska gå tillbaka till normalläge.

Hennes svärmor avlöser min mor och far och efter ytterligare en vecka åker mamma och pappa ner igen. Min syster är nu vaken och pratar men har en förfärlig ångest. När jag pratar med min svåger förstår jag att det är en jobbig tid för honom. Det är inte lätt att se någon man älskar lida så och säga saker som är så långt från sanningen man kan komma.

Från början när hon vaknar har hon en slang ner genom strupen som ska hjälpa henne att andas. För att hon ska kunna tala måste sköterskan justera någon makapär på slangen.

Min syster berättar efteråt att hon lyssnar till en sköterska som säger att hon ska koncentrera sig på att bli frisk. "Jag måste bli frisk, annars blir syrran arg" tänker hon då. Det är mycket som händer henne de veckor hon ligger sjuk och som hon nu har fullt sjå att sortera upp i facken hallucination resp sanning. Bland annat har hennes hjärna berättat för henne att en stor del av hennes vänkrets har avlidit av en smittsam sjukdom och hon har varit spridningskällan. Det är inte konstigt att hon känner ångest och mår så dåligt.

Jag undrar över kvinnan som väcker mig nattetid. Jag får veta att min mor och syster också vaknar mitt i natten, så vi kommer överens om att ta ett glas rött och diskutera gamla minnen kommande nätter 🙂

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.