Inbokad för slubesiktning

På torsdag är det dags för en ny omgång hästsparkar i ögonbrynet. Jag hoppas att den angiografin ska utmynna i att jag blir av med trombylen också.

Idag ska jag luffarslöjda på Waldorfskolans julbasar. Det känns som om en julbasar är en perfekt inledning på julmånaden för en sådan som jag som älskar julen.

Igår var jag på premiär av filmen ”Vissa lyckas, andra olyckas.” En dokumentärfilm gjord av Farid, Najib och Bashir, tre av de barn som lyckats ta sig ensamma från Afghanistan till Vännäs. Filmen beskrev vilka erfarenheter man bär med sig när man når den ort där man ska få chansen att skapa sig ett liv, och vilka erfarenheter man fått under tiden i Vännäs. Det jag såg på filmen var grabbar som till det yttre såg ut som vilken tonåring som helst. Samma intressen, samma slängiga gångstil och samma vilja att förstå sammanhang. Den stora skillnaden är vad man har med sig inombords efter att ha tillbringat månader på flykt och de erfarenheter man har från hemlandet och som är orsaken till att man flytt. Direkt efter visades en film om Auschwitz, med en intervju av en av dem som lyckades fly undan. Det var så tydligt hur lika berättelserna var, nu och då. Slutsatsen är glasklar – ingen människa utsätter sig för månader av flykt som inte har goda skäl för det.

Kulturstorm hade ordnat arrangemanget tillsammans med ABF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.