Tips om vår dagliga livsstil

Underbara Alla hjärtans dag presenter att ge till din käraste

valentine-3061479_1920

Valentindagen eller Alla hjärtans dag som vi säger i Sverige började vi fira i mitten av 50-talet. Det första Valentinkortet skickades av Valentin som led martyrdöden i Rom den 14 februari på 200-talet. Han straffades för att han hade ägnat sig åt att viga unga par emot kejsarens vilja. Innan han blev avrättad skrev han ett kort till sin käraste som faktiskt var dotter till kejsaren. Han undertecknade kortet med ”din Valentin” och detta blev då det första Valentinkortet. Man kan undra vad han skulle ha sagt om han visste att det i hela världen flera tusen år i framtiden skulle skrivas många, många fler Valentinkort. I flera europeiska länder började man fira Valentindagen redan på medeltiden, men i Sverige dröjde det alltså ända till 50-talet innan vi anammade denna tradition. I dag firar vi dagen antingen genom att ge bort blommor, kort eller små presenter till dem vi har kära.

Välj gåvor som skiljer sig från mängden

Butikerna svämmar över av färdiga Valentinpresenter med printade texter. Istället för att enkelt greppa tag på någon av dessa kan du välja en gåva med lite mer tanke bakom ifall personen som ska få den betyder något speciellt för dig. Om du vill visa dina känslor och vill att de ska avspegla sig i gåvan kommer här några tips på vad du kan ge.

  • Även om det kanske inte är så romantiskt så är en gåva som du vet att personen kommer att använda perfekt. Det betyder ju också att du vet vad din käraste använder och att du har lagt märke till det. Det kan till exempel vara nya strumpor av riktigt bra kvalitet som du vet att din käraste kommer att tycka om, men han/hon kanske inte unnar sig själv. Kanske har den gamla plånboken gjort sitt och din käraste har behov av en ny? Nya snygga sängkläder i hög kvalitet brukar också vara uppskattat. När man köper till sig själv väljer man ofta en billig kvalitet, men alla tycker om att sova i sköna kvalitativa sängkläder.

romantiska och fina foton

  • Finns det romantiska och fina foton på er? Varför inte beställa foton som förstoras och blir till snygga tavlor? Det går enkelt att beställa foton, förstora dem och få snygga tavlor online. Att ha en romantisk bild på er två på väggen är också ett knep för att hålla kärleken levande även de dagar då ni kanske är osams. Fina gemensamma minnen betyder mycket för förhållandet.
  • Känns det ibland som om din kära bryr sig mer om sina djur än dig? Acceptera det och beställ istället tavlor online med hennes eller hans häst eller hund. Med den gesten kanske din käraste förstår att du accepterar hennes kärlek till djuren men att det är du som är partnern i vått och torrt.

  • Att ge upplevelser har blivit mycket populärt de senaste åren. Här gäller det dock att välja rätt. Om din partner inte tycker om öl ska du givetvis inte ge bort en ölprovningskväll. Vad skulle din partner bli glad över? Kan det vara en matlagningskurs, keramikkurs eller en dag på ett spa? Det måste kännas att gåvan du ger är genomtänkt och att du har gett den för att du vet att din partner skulle bli glad.

 couple-2585754_1920

  • Om du har råd med det så är en resa vanligtvis den ultimata presenten. Kanske en weekendresa till någon storstad skulle passa? Om du inte är säker på att partnern kan få ledigt kan du ge ett presentkort med öppet datum så kan ni tillsammans planera datum.

  • Säg det med blommor. Finns det någon som inte blir glad över blommor? Även om det är den vanligaste presenten på Alla hjärtans dag är det också en av de populäraste.

  • Något handgjort är personligt och blir mycket uppskattat. Kan du sticka, virka, brodera eller snida något? Kanske täljer du i trä och kan göra ett vackert hjärta? Tänk efter om det är något du har talang för och gör presenten själv. Om du inte håller på med något praktiskt hantverk kanske du bakar eller lagar mat och kan överraska med en hemlagad 3-rätters middag.

  • Ett par tofflor som värmer passar både för henne och honom. De är användbara och visar en fin omtanke eftersom du inte vill att partnern ska frysa om fötterna. På samma sätt är en skön pyjamas en bra present.

Är det inget av tipsen som passar? Då får du ge dig ut i butikerna på jakt efter smycken, underkläder eller en slips. En enkel ros med ett vackert kort brukar också bli uppskattat. Det är alltid tanken som räknas och det viktiga är att du uppmärksammar din partner och visar både kärlek, respekt och omtanke. Även om partnern säger att han/hon inget vill ha finns säkerligen känslan innerst inne önskan om att bli överraskad med något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.