Tips om vår dagliga livsstil

En checklista över saker som varje hem borde ha

living-room-2569325_1920

När det kommer till vad som borde finnas i ett hem kan listan göras lång men det finns en del pinaler som av många anses vara nästintill oumbärliga. Dessa saker är snygga ur ett inredningsperspektiv men även ytterst praktiska att ha hemma. Om du kanske nyligen har flyttat hemifrån och ska inreda din nya lägenhet kan denna checklista vara bra att ha i bakfickan.

Gillar du bubbel? Att införskaffa sig en elegant champagnekylare kan vara väldigt passande om du planerar att ha bjudningar. Det ser väldigt elegant ut och kan ge en känsla av lyx.

Andra sätt att skapa lyx och glamour

Det finns många tekniker att använda dig av för att skapa en känsla av elegans. Bara en så enkel sak som att köpa riktiga tygservetter att duka med gör stor skillnad. Detta är ett särskilt bra tips för att servera en familjemiddag som dryper av lyx! Och det behöver absolut inte kosta mycket. I kombination med vackra champagneglas och kylare blir bordet värdigt kungligheter.

Praktiska saker

En annan sak som kan vara en fin detalj till hemmet är den klassiska träpallen. Du kan låta den användas till att sitta på eller placera vackra föremål eller växter på den. Pallen kommer förstås även till stor användning när du ska nå de högsta hyllorna. Har du råd köper du även gärna ett bord i trä – välj en nyans på träslaget som matchar väggfärgerna.

Att köra på ett wild card

Varje hem bör vara unikt och det bästa sättet för att uppnå detta är att prova något vågat. Det kan vara ett föremål eller möbel som ingen annan har och som gör ett bestående intryck när du får besök. Kanske har föremålet en speciell färg eller mönster? Eller en annorlunda funktion? Utforska vad du känner är rätt och våga sticka ut!

Konst

picture-frames-1149414_1280

Vi kan nog alla vara överens om att tavlor får väggarna i vårt hem att vakna till liv. Att köra på svartvit konst skapar en stilren och klassisk look. Med ett svartvitt motiv får du till en läcker elegans och kan sedan istället satsa på att lägga till diverse färgklickar i hemmet med hjälp av textilier eller udda föremål.

Något gnistrande

Avslutningsvis finns ett alldeles särskilt tips för att få ditt hem att sticka ut lite extra, nämligen något gnistrande. Hittar du ett föremål som glittrar lite grann blir det en fröjd för ögat, som gärna dras ditåt. Här skapas en lyxig wow-känsla. Varför inte en liten buddhastaty i guld? Ett silverglittrande broderi i mattan? Eller kanske målar du en hel fondvägg i bronsfärgat skimmer?

Detta är alltså några av de saker som kan vara trevligt att tänka på när du inreder ditt hem. Kom ihåg att våga vara unik och sticka ut – då blir ditt hem personligt och varmt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.