Svenskarnas överflöd?

Av , , 4 kommentarer 18

Ja inte var det för så många herrans år sedan vi fick höra det, vi skulle öppna våra hjärtan till förmån för invandringen. Vi skulle dela med oss av våra rikedomar, vårt närmast enorma välstånd. Visserligen har de bytts regeringar sedan dess, men tonen har inte varit så värst förändrad, vi är fortfarande ett rikt land och vi måste hjälpa andra. Det har inte lite skrutits om ”den svenska modellen” hur framgångsrik den är, låga arbetslöshet osv.

Det verkar inte alls stämma något av detta om vi nu ska lyssna till hur det kan se ut. Hjälporganisationerna går på högvarv, barnen innan de går till skolan har knappt tillgång till någon frukost. Folk som tidigare klarat sig hyfsat, får nu ställa sig i kö för att kanske få ett mål mat på dagen.

Det sägs rakt ut att ”klimatomställningen” kostar pengar, eller kräver uppoffringar av oss alla. När Magdalena (avg statsminister) senast träffade Biden hade hon med sig en ljusstake gjord utan fossil värme och ville med detta framtona den ljusa tid vi skulle gå mot. Vi skulle bli det världsledande landet i ”klimatomställningen” och ”grön teknik”. ”Jobben, jobben, jobben” uttryckte hon också tidigare hur viktigt det var och att just den gröna omställningen skulle bli den framgångssaga regeringens politik slutligen skulle mynna ut i.

Det är väl närmast att betrakta som kejsarens nya kläder hela detta förlopp.

Jag tror om man fortsätter höja bränslepriserna, blandar i mer biobränsle samt lägger ner fler kärnkraftverk, även att vi köper elbilar utav bara sjutton kommer vi i slutändan bli världens rikaste land. Vad tror du?

Miljöpartist for ever 🙁