Hastighet

I vår jordiska tillvaro är hastighet väsentligt. Efter våra vägar finns skyltar uppsatta på olika hastigheter vi ska följa. I tyngdlöshet däremot är hastighet ganska oväsentligt.

Tar vi vår jordiska tillvaro med tyngdkraften är det väsentliga skillnader. Om allt omkring oss står stilla det är då vi får en jämförelse i hasighet. Om du sitter i bilen, bussen eller vari du åker, känner du inte av hastigheten så länge det går med jämn fart. Ända tills fordonet du åker i måste bromsa eller öka hastigheten känns skillnaderna.

Ute i rymden skulle detta inte ha någon betydelse, det skulle vara obemärkt trots de hastigheter vi får höra och som relateras hur vi mäter med jorden som referens.

Vad säger detta? Allting är relativt beroende var du befinner dig, hur du mäter och vilka referenser du har.

Vi hör nu även att elbilar kan vara ett bekymmer, ett bekymmer med flygande partiklar från däcken. Naturligtvis kastar elbilar upp mer partiklar än de gamla fossildrivna som i regel är bra mycket lättare än vad generellt elbilar är.

Jag undrar varför man inte gör något åt det, trafiken i sig, är inte detta det som är problemet? Om folk slutar arbeta, slutar resa till och från jobbet skulle inte det underlätta mycket av de problem man här tar upp? Det säger sig självt att inget av något skulle bli bättre. Slutar folk arbeta kan vi själva räkna ut vad då skulle hända. Hela vår ekonomi är uppbyggd på det, att folk arbetar och betalar skatter. Samma sak med en förändrad energi, från fossil till el, finns fortfarande problemen med trafiken kvar. Ständigt får vi höra detta, vilka problem man har i tät trafik, trots elbilens inträde. Att man inte gör något åt det och här dras alla över en kam. Jag upplever inte varken att flygande partiklar eller trafiken i sig skulle vara något större problem. Men vad är det ständigt vi får höra (till leda) om inte hur människor ska få en bättre miljö i tätbebyggda områdena och där trafiken är ett problem. Varför åtgärdar man inte problemet i sig om man anser det så viktigt?

Tar vi det verkliga problemet för människor, de som varken har mat eller bostad är det betydligt mycket större och många fler torde dö av det, inklusive krigen där folk dör som flugor.

Är det inte, eller blivit att vi svenskar ska både äta av kakan men ändå ha den kvar. Krig är uteslutet, även ett försvar. Klimatet är mycket värre, den förändring som sker. Varför inte lägga oss platt och dö?

”Gökarna” i städerna kan dra åt helvete

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.