Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Invit från majoriteten?

TOPZ som majoriteten bör använda!

Vi väntar fortfarande på en ’invit’ från majoriteten så att vi tillsammans kan försöka ta oss ur den situation som ni satt oss i. Kanske ordspråket den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge kan nyttjas nu.

Eller kan man ha gjort sig lite obekväm som kommit med sanningar, förslag och fakta om hur kommunen sköts? Dom kanske inte ens vill ta i oss med tång! Vem vet?

Hoppas att majoriteten sitter och gnider sina geniknölar och även tittar på indragningar av politikertjänster istället för som vanligt försämra ytterligare för personalen som gör grovjobbet.

Själv plockade jag ut från kommunen i fjol 21385kr och av dessa så gick 7449kr till skatt. Om vi leker med tanken att dom elva jag har gett förslag på har samma ersättning som mig skulle få kliva åt sidan så skulle det innebära en besparing på minst 235235kr.
Kan låta lite, men som jag tidigare sagt så måste alla hjälpas åt att ’försöka’ få en rätsida på kommunens finanser.
Dessa pengar kan läggas direkt i nåt av hålen majoriteten skapat.

Jag måste nämna en sak Rune Sjöström ( C ) sa på kommunfullmäktige.
Han tittade mot vi moderater och sa att vi blivit ett missnöjes parti. Jag skulle vilja fråga & svara honom på följande sätt.

Lilla Rune om vi är missnöjda är det så konstigt?
Ni har snart sett till att det enda vi kan satsa på i Vindeln är besparingar och allt för ofta går dessa besparingar ut över vårdpersonal, lärare, övrig personal, boende miljöer mm. Har vi inte rätt att vara missnöjda då? Eller tycker du och ditt parti detta är roligt? ( Jag hoppas och antar att fallet ej är så)
Vi har försökt i många år nu att få er att lyssna på våra förslag men tyvärr så lyssnar ni allt för sällan eller varför inte säga i princip aldrig.

Ni i majoriteten och framförallt Centern har tydligen ingen vetskap om vad ni ska använda Topz till. Men jag ska förklara: Topz används för att få bort skit ur öronen, tydligen har era öron blivit fulla så ni hör ingenting. Men var försiktiga! I spar ivern ni nu är i måste ni vara noga så att ni inte glömmer att ta ut den när ni är klara med rengöringen, för om ni missar det och i all hast råkar drämma till med osthyveln mot örat istället för mot budgeten så kan det gå hemskt illa, då är det riktigt kört med att gå och tro att ni ska förbättra er med lyssnandet.

/ Sunken

PS: Ironi skapas av dåliga beslut. (Försöker mig på att mynta ett ordspråk)

5 kommentarer

  1. Skattebetalare

    är man realist förstår man att förän att dra ner på sina möten kommer sossarna låna till driften i 10 år = 100 miljoner bara se på när Nilsson Sandqvist utökade sin tjänst.
    Men att dra ner på skolan kommer nu gå utan problem där vi verkligen behöver lägga grunden för ett bra samhälle samma sak är det med dagis det får inte ske med dagmammor som är ett mycket bättre sätt med mer harmoniska barn jämfört med instutition uppfostran.
    Nä nu är det dags gör uppror släng ut de dåliga beslutsfattarna innan dom ruinerat oss

  2. C+S, Er tid är ute.

    Du är helt rätt ute Mikael S när Du föreslår att arvodena skall sänkas. För kommunalråd och ordf i soc.nämnd och utbildning o fritid skall de halveras. Har man drivit kommunens ekonomi så i botten skall de också få smaka på samma medicin. Att skylla på oppositionen så snart det går c+s emot
    är det ynkligaste jag hört och sett. Gå vidare med krav på samgående med Umeå innan det är för sent.

  3. En riktig sosse

    Ni pratar om invit.

    Vem vill bjuda in vildar som beteer sig som er. Det enda ni gör är att gnälla. Tror ni s + c vill bjuda in er då?

    Om ni uppförde er ordentligt och var lite diplomatiska kanske ett samarbete skulle fungera.

    Ni får nog gå en kurs i uppförande samt en utbildning i att tala svenska.

    Eran taktik suger, och den är lätt att genomskåda. Ni kör på klassisk missnöjes politik och försöker bilda oppinion genom detta.

    Tyvärr så visar det sig ofta att missnöjes partier inte har en heltäckande politik, utan bara fokuserar på vissa frågor.

    Ni är lite ny demokrati, eller skåne partiet.

    Tänk om, förklara era mål och visioner. Försök vinna folkets förtroende genom att visa att ni har kunskap och insikter. Visa folket att ni kan samarbeta med majoriteten.

    Det är ni som måste ta steget till samarbete, ni måste visa att ni vill.

    Sluta upp med gnällbloggandet om ni ska ha en chans.

  4. Frågetecknet

    Riktiga sosse! Ska dom klappa händerna och pussa dom på fötterna om dom inte tycker om deras sätt att styra kommunen? Är det ditt parti sätt att tänka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.