Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Möte om bloggandet!

Hade möte med ’kommunalråden’ och ledande tjänstemän angåendet bloggandet som på senare tiden bitvis varit ganska hård. Vi kom fram till att lugna ner dom personliga påhoppen i möjligaste mån. Vi kom också fram till för att kunna utföra ett bra politiskt arbete så kan vi inte ha ledande tjänstemän som tar ställning för nåt parti. Det skadar förtroendet mellan oss politker och även förtroendet för tjänstemännen försvinner.
Vi lever som jag tidigare nämnt i ett fritt samhälle där man får säga och tycka vad man vill, men vissa spelregler bör ändå tjänstemän som jobbar under politiker följa.

Dessa spelregler tycker jag personligen är följande:

1. En tjänsteman för inte gå ut offentligt och hålla med ett parti om att just deras politik är att föredra! Varför? Jo enkelt politiker oavsett parti ska kunna lita på att tjänstemännen är opartiska för att kunna utföra ett bra jobb. Och just den sistnämnda situationen har tyvärr uppståt i vår kommun idag.

2. Om en politiker är ledande tjänsteman i en nämnd bör denne inte få sitta och besluta om sina egna pengar i den nämnd han jobbar i tycker jag, denne bör inte heller få sitta och ta sin egen budget i kommunfullmäktige utan att anmäla att han/hon är jävig. Blir lite konstigt om denne tar ett beslut om budget för x antal kronor som han förvaltar över och sen övertrasserar budgeten! Förstår ni hur jag menar?

Finns säker fler argument men det var dessa två jag kom på!

/ Sunken

7 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Varför ska inte tjänstemännen få blogga?

    De är ju vanliga människor dom oxå. Inte förtroendevalda, utan anställda. Är de offentliganställda har de ett mycket starkt grundlagsskydd dessutom.

    Tycker Per-Ola gör helt rätt. Han gör precis som alla andra politiker, han har bytt arena från samtal, möten, mail till att kommunicera via blogg.

    I vindeln pratar man inte med varanadra, man bloggar med varandra.

  2. opolitisk

    sosse så länge PO springer dina ärenden är det ok men om han börjar angripa sossarna kommer det nog bli annat ljud i pipan

  3. Gurra

    Klart en tjänsteman får var politiker. Men dessa ska inte ta beslut om sina egna pengar. Det är nog det sunken menar!

  4. En som vet

    Jag förstår att det han menar är att tex en lärare ska inte sitta i UFN och ta beslut gällande skolfrågor. Likväl som inte en sjuksköterska ska finnas i socialnämnden och ta beslut rörande den verksamheten. Eller att en byggnadsentrepenör ska sitta och besluta i miljö och byggnads nämnden. Listan kan göras lång, detta är bara några exempel för att förtydliga för den oinsatte i politikens beslutsorgan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.