Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Trevligt!

SuzukiSuzuki RM-Z450

Mycket positiva reaktioner angående mitt förslag om utredningen om att eventuellt möjliggöra ett bygge av en motorbana på Buberget! Finns en del som inte tycker det är så bra och det förstår jag också. Men alla som vill utföra en sport bör få möjligheter att göra det.

Men faktum kvarstår att motor intresset är utbrett i vår kommun och då bör vi hitta lösningar så att dom som vill på ett lagligt sätt utöva sitt stora intresse.
Vi kanske får mindre personer som kör på marker som ej är deras på detta vis.

Tyvärr är det nöjeskörningen på privata marker som många markägare håller på att explodera över!

Finns en del enduro åkare som tänker på hur dom kör, dvs att dom inte ligger i samma spår jämt, korsar myrar och kör som idioter inne i samhällena.
Men det finns också dom som förstör mycket för dom som försöker sköta sig. Men det är faktiskt så att enligt terrängkörnings lagen för man inte överhuvudtaget framföra motor fordon på annans mark utan tillstånd.
För att minska på det utbredda hatet mot enduro/cross motorcyklar tror jag att denna bana kan göra så att många väljer banan istället för offroad körning.

En kommentar

  1. Kenneth

    Jag är uppvuxen i Vindelns kommun och har sett många duktiga människor fastna i motor- och trimningsträsket, istället för att gå vidare och tänka större, annorlunda och mera innovativt – och mera entreprenörsmässigt.

    Klassisk bensinslukande motosport helt otroligt ute i ett långsiktigt perspektiv eftersom det är miljövidrigt.

    Jag skulle vilja se initativ som stimulerar vindelnungdomarnas intresse för motorsport så att de tar detta flera nivåer högre.
    Så att de designar nya lösningar, motorer, konstruktioner, utseenden, och funderar på hur man kan utnyttja sitt intresse gentemot resten av världen.

    Varför inte satsa på nya sporter istället, t.ex. tävlingar i att få ett fordon att gå så långt som möjligt på en liter bensin, enduro för elmotorcyklar, banracing för soldrivna fordon, is-racing för elskotrar, eller varför inte robot-racing!

    Motorintresset ska leda till kunskapsintresse och att åtminstone en del av fantasterna utbildar sig till civilingenjörer eller industrdesigners (bara som exempel) och tar intresset långt bortom en hobby!

    Möjligheterna är enorma, och både på kort och lång sikt kunde denna typ av satsning vara otroligt viktig för Vindeln avseende tillväxt, inflyttning, image och ekonomi!
    Det finns en jättstark industritradition i t.ex. Cranab och Indexator, och ett gott näverk och massor med kompetens som går att utnyttja.

    Dra iväg en mål2-ansökan med sådan inriktning och få en grundplåt på några miljoner så är ni igång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.