Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Motion 2008-10-16

Denna motion skickade jag även in igår. Denna fråga vet jag många som inte alls vill utreda, men jag vill få den utredd för att sedan kunna ta ställning till hur vi ska göra! Men jag tror kvarnområdet kommer att utvecklas ännu mera. Vindelns stolthet som det är!

/ Sunken

2008-10-16
Till Kommunfullmäktige

Motion
Utred vad kostnaden för att flytta hembygdsgården ner till kvarn området skulle bli. Vid en eventuell placering av byggnaderna bör hänsyn tas till en eventuell expandering av camping, stugby och hotell.

Många Vindelbor har uttryckt sin vilja att hembygdsgården med alla dess byggnader bör flyttas ner till kvarn området. Dessa menar att attraktionskraften för kvarnområdet skulle öka och att ännu fler turister och kommunbor skulle besöka området.

Kvarnområdet är ett av det mest besökta turist attraktionerna vi har i kommunen, varför inte göra det ännu mera attraktivt. Om vi skulle flytta ner byggnaderna från hembygds området skulle med all sannolikhet attraktions värdet öka ännu mera.

Yrkande:

Ge Kommun Styrelsen i uppdrag att ta fram ett underlag för att kunna få fram vad kostnaden skulle bli för en flytt.

Ge Kommun Styrelsen i uppdrag att vid en eventuell placering av byggnaderna tänka på en eventuell expandering av camping, stugby och hotell.

Ge Kommun Styrelsen i uppdrag att undersöka troliga med finansiärer.
Exempelvis: EU Medel, Länsstyrelsen, privat sektorn och olika stiftelser.

Mikael Sundling (M)

10 kommentarer

  1. Kamrat stödjarn

    Inte så dumt förslag detta heller! Stå på dig och låt inte gubbarna och gummorna knäcka dig för visst är det dom som gnäller?

  2. Härliga Sagor

    Det blir hur fint som helst i Moderaternas Vindeln. Hängbroar, ett fint Kvarnområde, en ny simhall och en uppvärmd utomhuspool, endurobana vid Buberget. Inga besparingar inom sociala, arbetskläder till personalen. Allt detta ska finansieras genom att man stänger kommunkontoret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.